Kirjaudu sisään Rekisteröidy Ohje Käyttäjälista Haku Jooga- ja meditaatiofoorumi Foorumin päävalikko
Joogafoorumi - Keskustelufoorumi joogan ja meditaation harrastajille

Jooga- ja meditaatiofoorumi Foorumin päävalikko » Yleinen keskustelu » Mitä tänään kuuluu? Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 21, 22, 23  Seuraava
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe 
LähetäLähetetty: Lauantai 14.12.13 16:44 Vastaa lainaamalla viestiä
ilpo
Liittynyt: 14 Huh 2005
Viestejä: 669
Paikkakunta: Helsinki
-Tää oli mulla tänään fb päivityksenä. Se kertoo kyllä paljon tästä upeasta hetkestä elämässäni ja tästä päivästä:

Nyt ollaan asian ytimessä, eli henkilöstö muutoksista tuli totta. Oon tässä jo pari päivää hehkutellu että saan rakentaa Astangasalista nyt just sellaisen kuin halusinkin. Ei todellakaan mitään rahasampoa, vieläkin on vaikea tajuta että kukaan ei ole hengittämässä niskaan ja kuiskailemassa budjetteja Astangajoogaa aletaan opettaa nyt kokonaisuutena. Suomessa ei ole ollut vielä tälläistä salia, niin kannattaa se kokeillaan nyt. Tänään alkeisoppilaatkin innostuivat, vaikka samalla lopetin hyvin vetäneet lauantai tunnit kokonaan. En halua että Astangasali on kopio mulasalista, koulusta tai rööperin aamuraivareista. Nyt katotaan onko Astangasali!lle kysyntää jossa opetetaan koko pakettia. Kaikkia harjoituksia. Tervetuloa matkalle sinne ja syvälle! Muistakaa pari viikkoa tarkistaa aikataulu jos olette tulossa. Saatan tehdä radikaalejakin muutoksia aikatauluihin.

Eli vielä jos joku yrittää selittää jotain että kun se astanga ei ole sitä ja tätä tätät ja tät. On. Nyt se on just sitä!
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla

LähetäLähetetty: Lauantai 14.12.13 16:49 Vastaa lainaamalla viestiä
Kim
Liittynyt: 22 Jou 2007
Viestejä: 1492
Paikkakunta: Helsinki
ilpo kirjoitti:
Nyt katotaan onko Astangasali!lle kysyntää jossa opetetaan koko pakettia. Kaikkia harjoituksia.


Moi Ilpo,

Purkaisitko tätä auki?

_________________
Open Heart
http://www.openheart.fi
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla

LähetäLähetetty: Sunnuntai 15.12.13 19:07 Vastaa lainaamalla viestiä
ilpo
Liittynyt: 14 Huh 2005
Viestejä: 669
Paikkakunta: Helsinki
Eli meiltä lähtee salinomistajista tekemään muita bisneksiä jonnekin muualle. Mä oon halunnut opettaa Astangan kaikkia askelia, mutta se pitää tehdä viisaastii ja niinkuin Pattabhi Jois sen meille jätti opetettavaksi. Korostan heti alkuun etten ole, enkä luule olevani mikään ihanne joogi, omaan yli puolet elämästäni kestäneeseen Astangin polkuun on kuulunut kaikenlaista soittoa ja laulua.
Mutta ne 12 vuotta jotka vietin Guruni Pattabhi Joisin rinnalla pidin korvia auki ja samalla tapasin muitakin huippu hauskoja astangasäätäjiä kuten Eddie Sternin ja nyt viimeisimpänä koen tulleeni hyvin läheiseksi R. Saraswathin kanssa jonka historiaa harva edes tuntee vaikka nainen on vienyt tätä traditiota eteenpäin lähes 50 vuotta, tavalla jota Pattabhikin pelkäsi. Tästä syystä suunnittelin Saraswathin kiertuepaidan Che Guevaran tunnusomaisilla väreillä ja homma toimi upeasti. Esim. se että Saraswathilla on 2 sertifikaattia Sri T. Krishnamacharyalta, kertoo asiaan paneutuneille todella erikoislaatuisesta tahdosta. Hän halusi että alan opettamaan tätä traditiota, mutta siinä on oma epäkaupallinen puolensa, sillä Astangaan on yleensä tultu juttelemaan takareisien venytyksestä, ei niinkään Prathyarasta. Ja tiedän että tulen ajamaan linjauksellani jokusen jumppakärpäsen ulos. Mutta tämä on nyt tehtävä kuitenkin. Aika on sille kypsä, on jo tarpeeksi älykkäitä oppilaita olemassa.

Tänään aloitimme tunnin tekemällä kevyttä hengitysharjoitusta ja sen jälkeen kävimme ensimmäisen Yaman läpi, eli Ahimsan. Ensimmäinen periaatteista on äärimmäisen vaikea, mutta mitä se tarkoittaa jos se otetaan mukaan Asana harjoitukseen. Harjoitus muuttuu aika dramaattisesti. Sen jälkeen harjoittelimme koko terapiasarjan ja aloitimme hermoston puhdistuksen. Kun kuuntelee vielä tänäpäivänäkin Astangajoogaajien juttuja, niin siellä sisällä on vertailemista, ihailemista ja ennenkaikkea paskanjauhajia. Sellasia jotka ei osaa ottaa tosissaan mitään. Joogassa ne on jonkun kesämahan toivossa.

Mä alan opettamaan toisella tavalla, avaan pikkuhiljaa koko harjoituksen ja pelkästään Yaman ja Niyaman aukaisu saa aikaan todella mielenkiintoisia komboja filosofiaan. Helsingissä on tarpeeksi saleja, mekin mahdumme tänne hyvin. 12 vuotta on viety traditiota eteenpäin, nyt minä ja Tom viedään tämä filosofia syvälle koska meitä ei ole kukaan peloiltaan tai pikkusieluisuudeltaan estämässä. Takaan että tästä tulee mielenkiintoista. Samalla ehkä saadaan Astangasta sitä typerää Asana-friikkailu mainetta muutettua meditatiivisempaan suuntaan.

Astangajooga on mielenlääke - Pattabhi Jois
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla

LähetäLähetetty: Sunnuntai 15.12.13 20:19 Vastaa lainaamalla viestiä
Kim
Liittynyt: 22 Jou 2007
Viestejä: 1492
Paikkakunta: Helsinki
ilpo kirjoitti:
Takaan että tästä tulee mielenkiintoista. Samalla ehkä saadaan Astangasta sitä typerää Asana-friikkailu mainetta muutettua meditatiivisempaan suuntaan.

Astangajooga on mielenlääke - Pattabhi Jois


Mielelläni kuulisin tästä enemmänkin ja yksityiskohtaisemmin, mullakin kun on astangeista melko jumppafriikkimäinen kuva.

Hieno homma. Tsemppiä sorvin ääreen Astangasalille Smile

_________________
Open Heart
http://www.openheart.fi
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla

LähetäLähetetty: Maanantai 16.12.13 13:33 Vastaa lainaamalla viestiä
jph
Liittynyt: 09 Tou 2005
Viestejä: 287
Kuulostaa ilpo hyvälle! Kun jotain tekee täydestä sydämestään ja omana itsenään tulee tehdyksi rakkauden työtä.
Rakkautta ja valoa sinulle!
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

LähetäLähetetty: Tiistai 17.12.13 02:11 Vastaa lainaamalla viestiä
ilpo
Liittynyt: 14 Huh 2005
Viestejä: 669
Paikkakunta: Helsinki
Me vedetään nyt ensimmäiset 10 viikkoa läpi Yamaa ja Niyamaa, eli viikko Ahimsaa, viikko Satyaa jne.. miten niiden alemmat askeleet ja myöhemmin kombot vaikuttavat Asanaan. Monesti sitä ajattelee että on itsestäänselvää että oppilaat tekevät jatkuvaa tutkimusta ja haluavat ymmärtää syvemmin omaa perinnettään. Mutta huomasin heti että itseasiassa nämä ovat tärkeitä opettaa suullisena perinteenä.

Opetan myös kontrolloitua hengittelyä kuten vuorosierain hengitystä, en Nadi Sodhanaa koska siinä on mukana Kumbhakat. Samoin opetan lyhyttä istumista, ilman että se muistuttaa mitenkään meditaatiota. Tämä tulee viemään istumisen myöhemmin Prathyaraan jne. niille kenelle sen kuuluu sinne mennä.

Itsehän olen tullut meditaation puolelta Astangaan, asuin metsässä ja harjoitin 6 tuntia päivässä meditaatiota, tiedän myös sen harjoituksen vaarat ja etenkin äärimmäisen puhdistautumisen maanisuuden. Anorektisuuden, ortoreksisuuden, muiden arvostelun. Ja taas Astangan bönareissa olen kokenut hyvin avointa sekoilua. Nyt kun koen tämän vihdoinkin balansoituneen, tulen pitämään huolta harjoitusten turvallisuudesta. En usko että ihan mummon mainetta vielä saan. Tai ehkä saankin..

kun pidimme tunnin mittaisia istumisia, joita ei Astangassa vielä kutsuta meditaatioksi, niin nekin olivat henkisesti turhan väkivaltaisia monille, koska Suomalaiset ovat tajuttoman hyviä suorittamaan ja sitten jäämään muurin taakse huohottamaan. Lähestymistapa on muutettava.

Tämä on nyt kokonaan uusi linjamme, ei mikään kokeilu. Asana harjoitus on edelleen aloittelijoilla pääosassa, tulen myös kertomaan siitä, kuinka Astangassa herätetty kundaliini täytyy pitää äärimmäisessä kontrollissa ja maadoittuneena. Uskon että moni tulee löytämään omia suosikkejaan Yamoista ja Niyamoista, totuudellisuutta, pyhien tekstien tutkimista jne.. Jokaisella Angalla on tietenkin myös vastakohtansa.

Oli mahtava nähdä kun sali räjähti heti täyteen kun sai alkaa taas opettaa ilolla. Ja tosiaan leikkasin paljon tunteja pois, koska haluan viikonloppuihin mahdollisuuden pitää syventäviä ekstroja. Myös kehohuoltoa ja joogan muita puolia. Muistan kuinka hieronta-ekstratkin ovat vetäneet salit aina täyteen, jatkan niitäkin ensivuonna ja lupaan etten tule tuomaan mukaan rahahahuolta, kuten en tähänkään asti, ikinä. Uskon vahvasti että raha on ihmisen huolista yli 90% ja jooga on keino vapautua siitä. Kuten huomaatte jätän kaikki metodit kertomatta, koska se mitä salilla opetamme ei ole kopioitavissa kotiopetukseen. Oppilaalla pitää olla koko ajan luotettavan, perinteeseen siunatun opettajan läsnäolo paikalla.

Uskon että jokaisella ihmisellä on jatkuvasti kädessään avaimet sisäiseen rauhaan ja myötätuntoon, mutta sisäinen sota on niin kaunis ja viekoitteleva. Peiliin katsoessakin sitä mielummin irvistää kuin hymyilee.

Voin kertoa aina välillä tarinoita sorvin takaa.
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla

LähetäLähetetty: Tiistai 17.12.13 09:03 Vastaa lainaamalla viestiä
birendra
Liittynyt: 31 Lok 2003
Viestejä: 213
Hyvältä kuulostaa ilpo. Toivotan menestystä uudelle linjallenne!

_________________
Darkness only hurts itself.
On vain olemassa yksi.

I am he as you are he as you are me and we are all together. - Beatles
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

LähetäLähetetty: Tiistai 17.12.13 12:32 Vastaa lainaamalla viestiä
Kim
Liittynyt: 22 Jou 2007
Viestejä: 1492
Paikkakunta: Helsinki
ilpo kirjoitti:
Me vedetään nyt ensimmäiset 10 viikkoa läpi Yamaa ja Niyamaa, eli viikko Ahimsaa, viikko Satyaa jne.. miten niiden alemmat askeleet ja myöhemmin kombot vaikuttavat Asanaan...

...Samoin opetan lyhyttä istumista, ilman että se muistuttaa mitenkään meditaatiota. Tämä tulee viemään istumisen myöhemmin Prathyaraan jne. niille kenelle sen kuuluu sinne mennä.

... tulen myös kertomaan siitä, kuinka Astangassa herätetty kundaliini täytyy pitää äärimmäisessä kontrollissa ja maadoittuneena.

...Moi Ilpo,

Onko kyse siis asanoiden ja yamojen ja niyamoiden harjoittamisesta/huomioimisesta samanaikaisesti? Samyama-tekniikalla?

Tuo istumisen ja meditoimisen ero kiinnostaa minua? Voitko purkaa tätä auki? Viittaat pratyaharaan. Ilmeisesti sushumna pratyaharaan? Onko tämä se ero istumisen ja meditoimisen välillä?

Mitä kundaliini tarkoittaa astangajoogan kontekstissa? Miltä se sinun kokemuksesi mukaan tuntuu? Jos puhutaan "äärimmäisestä kontrollista ja tarpeesta maadoittua" niin ilmeisesti tähän kundaliiniin liittyy jotain isompiakin riskejä.

_________________
Open Heart
http://www.openheart.fi
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla

LähetäLähetetty: Tiistai 17.12.13 13:01 Vastaa lainaamalla viestiä
Beter Ban
Liittynyt: 14 Syy 2006
Viestejä: 1021
Mitä se maadoittuminen oikeastaan tarkottaa? eikös kundaliini heräämisessä ole kyse siitä että taivas ja maa kääntyy toisin päin. Että silloin huomaa että on taivaassa ja että maailma on aistillinen illuusio?

mun mielestä puiden halaaminen on toimivinta maadoittumista.
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

LähetäLähetetty: Tiistai 17.12.13 14:34 Vastaa lainaamalla viestiä
ilpo
Liittynyt: 14 Huh 2005
Viestejä: 669
Paikkakunta: Helsinki
Kim kirjoitti:
Mitä kundaliini tarkoittaa astangajoogan kontekstissa? Miltä se sinun kokemuksesi mukaan tuntuu? Jos puhutaan "äärimmäisestä kontrollista ja tarpeesta maadoittua" niin ilmeisesti tähän kundaliiniin liittyy jotain isompiakin riskejä.


Opetan filosofian muotoa, jossa asiat aukeavat harjoittelijoille, en halua kirjoitella metodeista netissä, oikeasti väärinkäytön mahdollisuus on liian suuri. Tässä harjoituksessa on paljon riskejä muutenkin. Ehkä voin kirjoittaa siltä pohjalta mitä palautetta saan ja mitä ihmiset kokevat harjoituksissa, mistä jälkeenpäin puhutaan. En halua johdatella mitään. Prathyarasta käytän äärimmäisen pieniä palasia. En edes anna kenenkään käyttää pitempiä kuin aivan alkuharjoituksia. Näihin valmiita ihmisiä ei juuri ole mukana, avaan jokaista periaatetta ja sen liittymistä Asanaan viikon, siksi ettei mitään päätelmiä ala syntyä. Aiheet jäävät resonoimaan kehoon päiväksi ja muuttuvat opiksi unen aikana.
Kundaliini on hurja voima, joka horjauttaa sairaaksi vahvimmanksikin itseään luulevan yksilön. Tässä kundalini käynnistyy koska Ida ja Pingala puhdistuvat. Teemme kaiken hyvin turvallisesti. En tekisi tätä jos minulla ei olisi näitä vuosien kokemuksia. Uskon että kun harjoittelijoille annetaan tarpeeksi materiaalia josta he voivat poimia itselleen sopivia kohtia, saamme aikaan sitä mitä haluan. En halua ohjailla tietoa kenenkään päähän.
Oon myös siitä pahoillani että en halua aloittaa näistä täällä nyt keskustelua.

Kuten Peter Pan kirjoittaa, niin juuri noinhan kundalini olisi hyvä avata jos se olisi itsetarkoitus.
Itse sitä rajussa muodossa harjoittaessa lirjoitin päiväkirjaani vuonna -91"Puut ovat ehdottomia opettajia ja loistavia pilkkaamaan ihmisiä juurettomuudesta, siitä että meidät on tuomittu vaeltamaan, mutta miksi pensaat vain hehkuvat?".
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla

LähetäLähetetty: Tiistai 17.12.13 15:20 Vastaa lainaamalla viestiä
Kim
Liittynyt: 22 Jou 2007
Viestejä: 1492
Paikkakunta: Helsinki
Siirsin astangaan liittyvät viestit omaksi ketjukseen: http://jooga.meditaatio.fi/viewtopic.php?p=27865#27865

_________________
Open Heart
http://www.openheart.fi
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla

LähetäLähetetty: Keskiviikko 18.12.13 12:22 Vastaa lainaamalla viestiä
Malja
Liittynyt: 17 Syy 2010
Viestejä: 274
Paikkakunta: Tampere
Jumalauta, aurinko, aurinko!!! Very Happy
Ei mut joka yö oon herännyt toistuvasti ihan pihalla siitä onko päivä vai yö.. Tää pimeys tekee hulluksi. Lauantaina on talvipäivänseisaus. Sitten vuoden pahin vaihe on ohi!

_________________
"Silmät näkevät vain sen, minkä mieli on valmis ymmärtämään" / Henri Bergson
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger

LähetäLähetetty: Maanantai 06.01.14 08:02 Vastaa lainaamalla viestiä
ilpo
Liittynyt: 14 Huh 2005
Viestejä: 669
Paikkakunta: Helsinki
Astangasali Charity 2014 alkaa olemaan pulkassa. Meillä on hyvä kohde Intiassa, Mysoressa. Babuji Children home. Eli orpokoti. Hyväntekeväisyys jutuissa kehitellään jotain käsitöitä jota sitten vaihdetaan euroihin. Viime vuonna väkerrettiin Japamaloja ja korurasioita (kartongista). Tänä vuonna tein koko homman yksin, asiat vaan tapahtui niin nopeasti. En pidä tätä mitenkään oikeaoppisena karmajoogana. Ehkä siihen olen liian ylpeä ja tekeminen on pelkkää nautintoa. Silti se että saa auttaa jotenkin edes tulevaa sukupolvea, nuoria kansalaisia, helpottaa fiilistä. Se että polttaisiko se Samskaroita jne.. niin ehkä tollasia ei tarvi edes miettiä. Tekeminen on tärkeintä. Maalaan kangaskasseja, niihin sellaista vanhaa graffoissani käyttämää "hammaspeikko -hahmoa", ihmiset on ollu tosi mahtavia ja avokätisiä. Ehkä nyt tälläset uniikki tuotteet on just aika hipstereitä... (En tosin tiedä vieläkään mikä on hipsteri). Mainitsin asian blogissani, niin tuli tilauksia rovaniemeltä asti. Se on ihmeellistä. Kiitos.

- Se mitä tässä en ollut odottanut, oli ihan toisenlainen "kokemus". Koska mesta, mistä ostan maalini jne. he myyvät halvalla Fruitin bulkki paitoja. Eilen maalasin yhden sarjishahmoni Frank the birdin T-paitaan ja siitä tuli just sitä mitä halusinkin, ehkä jopa enemmänkin. Eli yllättäen keskeltä hyväntekeväisyys jutun puurtamisen, löydän valtavan intohimon lähteä kokeilemaan jotain uutta, puhdasta inspiraatiota, tästä Pattabhi meille usein puhui. Aina se yllättää kun sen kokee.
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla

LähetäLähetetty: Keskiviikko 08.01.14 07:42 Vastaa lainaamalla viestiä
tamas
Liittynyt: 17 Hel 2005
Viestejä: 823
Eilen oli silleen fyysinen päivä että aamulla tein joogaharjotuksen ja illalla kävin budoilemassa. Ku treenaailen illalla ni siitä tulee yleensä niin paljon virtaa että nukahtaminen on vaikeaa. Aamulla viideltä herätys duuniin. Valoisana puolena kuitenkin se, et treeni saattaa viedä mieltä semmoseen suuntaan että vastustaa vähemmän asioista, eikä väsymyskään tunnu niin väsyttävältä ku ei oo tappelemassa joka käänteessä. Tänää vois tehä pizzaa.

_________________
"Life is like stepping onto a boat which is about to sail out to sea and sink." -Shunryu Suzuki
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

LähetäLähetetty: Keskiviikko 08.01.14 20:10 Vastaa lainaamalla viestiä
Jorn Döner
Liittynyt: 04 Hei 2011
Viestejä: 208
Hyvä olo kun pitkästä aikaa ehti/jaksoi vääntäytyä joogatunnille. Kyl hyvän opettajan ohjauksella ryhmässä tehty harjoitus on toista kun himas yksinään vääntäminen. Sit ajattelin tehdä elämäni ensimmäistä kertaa falafelia, saa nähdä tuleeko syömäkelpoista..
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Mitä tänään kuuluu?
  Jooga- ja meditaatiofoorumi Foorumin päävalikko » Yleinen keskustelu
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Sivu 13 Yht. 23  
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 21, 22, 23  Seuraava
  
  
 Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin  
Web-suunnittelu, ohjelmointi ja muut palvelut tämän foorumin tekijältä!Powered by phpBB © 2001-2004 phpBB Group
Designed for Trushkin.net | Themes Database