Kirjaudu sisään Rekisteröidy Ohje Käyttäjälista Haku Jooga- ja meditaatiofoorumi Foorumin päävalikko
Joogafoorumi - Keskustelufoorumi joogan ja meditaation harrastajille

Jooga- ja meditaatiofoorumi Foorumin päävalikko » Tiedotteet » Foorumin kanta Taavi Kassilan oikeusjutussa
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe 
Foorumin kanta Taavi Kassilan oikeusjutussa
LähetäLähetetty: Sunnuntai 25.08.13 12:34 Vastaa lainaamalla viestiä
Subudhinath
Ylläpitäjä
Liittynyt: 17 Lok 2003
Viestejä: 209
Paikkakunta: Pietarsaari
Julkinen vastaus Taavi Kassilalle:

Hei!

Tarkistin tätä asiaa käräjäoikeuden kanssa. Määräystä ei tarvitse noudattaa kunnes tuomio on lainvoimainen. Päätöstä on valitettu ja sitä viedään todennäköisesti hovioikeuteen, eli käräjäoikeuden päätös todennäköisesti ei tule koskaan lainvoimaiseksi. Odotetaan mielenkiinnolla hovioikeuden päätöstä.

Tämän ohella pyydän vielä kerran sinua Taavi Kassila (kuten ensimmäistä kertaa jo pari vuotta sitten) olla ottamatta suoraan minuun yhteys muussa tapauksessa kuin jos haluat Jooga- ja meditaatiofoorumille ehdottaa muutoksia. Muutosehdotukset pitää kuten pari vuotta sitten myös selitin viitata konkreettisiin kirjoituksiin ja lakipykäliin jotka ne mielestänne rikkovat, sinua koskevaa keskustelua ei kokonaisuudessaan poisteta.

Tällaista muutosehdotusta ei kertaakaan tullut, vaan Kassila on jatkuvasti vaatinut häntä koskevaa keskusteluketjun poistamista kokonaisuudessaan, mikä näen sananvapauden nimeessä kohtuuttomana sillä keskustelusta löytyy myös monen muun näkemyksiä Kassilan toimesta. Eli keskusteluketju käsittelee paljon muuta kuin Kassilan ja foorumilla "kevättä"-nimimerkkiä käyttäneen suhteeseen liittyviä asioita, ja on mielestäni suuremmalle yleisölle relevantti kunhan Kassila kuitenkin sille markkinoi palveluita ja kirjallisuutta.

Olen itse jo pari vuotta sitten parhaan lakiymmärrykseni mukaan poistanut keskustelusta laittomuuksia. Konsultoin myös omilla varoilla juristin joka selvitti minulle yleisemmällä tasolla mitä laki minulta ylläpitääjänä vaatii ja mitä se ei. Olen mielestäni tehnyt enemmän kuin mitä laki vaatii kun en odottanut muilta konkreettisia muutosehdotuksia, vaan olen itse käynyt tekstejä läpi ja poistanut sellaista mitä ymmärtääkseni on ollut laitonta. Jos joku on halukas minua tarkemmin opastamaan tässä asiassa niin otan mielelläni vinkkejä vastaan, mutta kantani on että keskutelussa on paljon sellaista mikä on puolustamisen arvoista sekä laillista eli keskutelun poistaminen kokonaisuudessaan on asia jota haluan välttää. Jos joutuisin tosiaan koko keskustelun poistamaan kokonaisuudessaan niin se olisi kova isku sananvapautta vastaan, sitä joudun tarvittaessa estämään sananvapauden puolustavien organisaatioiden avulla. Tämä on siis pitkälti kyse periaatteiden puolustamisesta, ja jos Kassila ei tätä ymmärrä niin riskinä on että hänelle tulee paljon nykyistä enempää negatiivista huomiota... eli ns. "Steirsand effect". http://en.wikipedia.org/wiki/Streisand_effect

Käräjäoikeuden päätös ei myöskään olisi ymmärtääkseni vaatinut koko keskusteluketjun poistamista, eikä Kassilan vaatimuksia koko keskusteluketjun poistamisesta sieltäkään saanut tukea. Mutta nyt se ei ole lainvoimainen, ja seurataan tilannetta mielenkiinnolla.

t.Simon


Lainaus:

25.08.2013 12:02, Taavi Kassila kirjoitti:
Simon Rönnqvist
Jooga- ja meditaatiofoorumi

Ohessa liitteenä tiedoksenne Helsingin käräjäoikeuden päätös 16.8.2013.

Oheisesta päätöspöytäkirjasta ilmenee Helsingin Kärjäoikeuden määräys
keskeyttää tuomitun kirjoittamien internet-viestien jakelu
sivustollanne ja kun päätös saa lainvoiman tuhota kyseiset viestit.

Taavi Kassila
asianomistaja

Tiedoksi: tuomitun asianajaja Jarkko Jaatela
asianajaja Markku Fredman
asianajaja Kirsi Pettersson


Lainaus:

Kassilan lähettämän liitteen tekstisisältö:

Helsingin käräjäoikeus Tuomiolauselma 13/109855
16.8.2013 Asianumero
R 13/3783
Vastaaja [Foorumilla "kevättä"-nimimerkkiä käyttänyt vuonna 1979 syntynyt nainen, Kassila ei muistanut henkilötietoja poistaa]
Syyksi luetut rikokset
1. Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen 27.06.2011 - 11.07.2013 Rikoslaki 24 luku 8 § 1
2. Kunnianloukkaus 27.06.2011 - 11.07.2013
Rikoslaki 24 luku 9 §
Rangaistusseuraamukset
Yhteinen rangaistus Syyksi luetut rikokset 1-2 100 päiväsakkoa å 17,00 euroa = 1 700,00 euroa
Korvausvelvollisuus
Valtion varoista maksetaan vastaaja "kevättä"-nimimerkin avustajana toimineelle asianajaja Jarkko Jaatelalle palkkiona 1.850 euroa ja sille arvonlisäveroa 444 euroa eli yhteeensä 2.294 euroa, mikä määrä jää valtion vahingoksi.
"kevättä" on korvattava valtiolle todistelukustannukset 22,60 euroa. Laki oikeudenkäynnistä rikosasioissa 9 luku 1 §
"kevättä" velvoitetaan suorittamaan Taavi Kassilalle 5.000 euroa korkolain 4 §:n 1 momentin mukaisine viivästyskorkoineen 11.7.2013 lukien korvauksena yksityiselämää loukkavaasta tiedon levittämisestä aiheutuneesta henkisestä kärsimyksestä ja 4.000 euroa korkolain 4 §:n 1 momentin mukaisine viivästyskorkoineen 11.7.2013 lukien korvauksena kunnianloukkauksen aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä sekä 2.486 euroa korkolain 4 §:n 1 momentin mukaisine viivästyskorkoineen kuukauden kuluttua tuomion antamispäivästä lukien korvauksena Kassilan oikeudenkäyntikuluista.
Muut lausunnot
"kevättä" velvoitetaan poistamaan kaikki blogiinsa liittyvät kirjoitukset sekä eri internet-sivustoille kirjoittamansa viestit yleisön saatavilta ja hävittämään ne.
"kevättä" määrätään keskeyttämään edellä mainittujen verkkoviestien jakelu siihen asti kunnes käräjäoikeuden antama hävittämismääräys saa lainvoiman. Laki sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä 18 § 5 Laki sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä 22 § 3
Muutoksenhaku
Annettiin muutoksenhakuohje.
Lainvoimaisuus
Tuomio ei ole lainvoimainen

Allekirjoitus Käräjätuomari Tiina Nygård
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger ICQ Numero

Foorumin kanta Taavi Kassilan oikeusjutussa
  Jooga- ja meditaatiofoorumi Foorumin päävalikko » Tiedotteet
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Sivu 1 Yht. 1  

  
  
 Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin  
Web-suunnittelu, ohjelmointi ja muut palvelut tämän foorumin tekijältä!Powered by phpBB © 2001-2004 phpBB Group
Designed for Trushkin.net | Themes Database